Verwijzing in seconden

Ontdek de New Citroën Berlingo Van in video

De iconische Citroën Berlingo, die in 1996 werd gelanceerd en al meer dan 1,5 miljoen klanten voor zich wist te winnen, geeft de fakkel door aan de derde generatie, die Citroën Berlingo Van werd gedoopt. In vergelijking met de vorige generatie zet de New Berlingo Van een aanzienlijke stap voorwaarts op het gebied van stijl, uitrusting en modulariteit. Zo werpt hij zich op als de ideale partner voor alle professionals.

Gecommercialiseerd eind 2018.

Citroën, al 100 jaar partner van ambachtslui

Het verhaal van Citroën bestelwagens gaat terug tot het midden van de twintigste eeuw. De Berlingo stamt namelijk af van een lange lijn die in 1928 in het leven werd geroepen door de C4 bestelwagen. In 1950 werd de befaamde 2 CV bestelbreak voorgesteld, een zuiver utilitaire versie van de 2CV, een cultmodel dat uitgroeide tot een waar icoon.

In 1978 werd de 2 CV Fourgonnette vervangen door de Acadiane. 

De echte doorbraak kwam er echter in de jaren tachtig, met een nieuw aanbod, de Citroën C15 waarvan op 22 jaar tijd meer dan 1,18 miljoen exemplaren werden gebouwd.

De andere grote revolutie volgde aan het einde van de 20e eeuw en werd Berlingo gedoopt. De allereerste generatie, die in juli 1996 op de markt kwam, heeft de normen in het segment herschreven door een voornamer karakter aan een hoger comfortpeil te koppelen. De Berlingo innoveerde met zijn specifieke silhouet en een geïntegreerd laadcompartiment waarvan hij alleen het geheim kende. In de loop der jaren groeide hij uit tot de absolute referentie in zijn segment.

DESIGN

1430x430-New-Berlingo-Van-Worker-Style.jpg

De robuuste en beschermende New Citroën Berlingo Van meet zich een energieke exterieurstijl aan met vloeiende, sympathieke lijnen.

- Zijn voorzijde sluit perfect aan bij de identiteit van het merk en van zijn grote broer, de Citroën Jumpy, met een hoge, korte motorkap en grote lichtblokken.

- In zijaanzicht onderscheidt hij zich door vloeiende lijnen en gewelfde flanken. Zo belooft hij een uitzonderlijk gebruiksgemak en een erg ruim interieur.

NET ALS U GAAT HIJ GEEN UITDAGING UIT DE WEG!

Comfort op maat

Als dagelijkse partner beantwoordt de New Citroën Berlingo Van aan de behoeften van professionals door voor elke activiteit/elk gebruik een oplossing op maat te bieden: verscheidene groottes, cabines, inrichtingen... Hij gaat zelfs verder dan ooit om zijn gamma te optimaliseren door twee onuitgegeven bedrijfsversies aan te bieden: ‘Worker’ en ‘Driver’ genaamd.
715x350-New-Berlingo-Van-Version-Worker

De Worker-versie richt zich tot professionals die materiaal en werknemers vervoeren op alle types van bouwterreinen:

- Extenso®-cabine: drie plaatsen voorin, mobiel kantoor en een uitgebreide modulariteit met diverse laadmogelijkheden voor lange voorwerpen.

- Grip Control met Hill Assist Descent, verhoogde bodemvrijheid (+30 mm), grote wielen (690 mm) met Mud & Snow-banden om de tractie te optimaliseren.

- Een nuttig laadvermogen van 1.000 kilogram, een krachtigere verlichting, bevestigingsringen op halve hoogte voor meer functionaliteit.

715x350-New-Berlingo-Van-Version-Driver

De Driver-uitvoering werd dan weer speciaal ontwikkeld voor ondernemingen en hun werknemers die lange ritten moeten afwerken of vaak in de stad moeten leveren. 

- Rijcomfort
- Akoestisch pack
- Tal van rijhulpsystemen en de technologie Surround Rear Vision
- 8”-aanraakscherm met geconnecteerde radio

Welzijn en functionaliteit om de dagelijkse efficiëntie te verhogen.

UITRUSTING & HANDIGE TECHNOLOGIE

1430x350-New-Berlingo-Van-TdB.jpg

De New Citroën Berlingo Van is een waar concentraat van technologieën die dag na dag hun nut bewijzen.

Dat maakt de functionele en praktische nieuwe Citroën Berlingo Van nog eens zo motiverend. De eigentijdse bestelbreak biedt een alsmaar veiliger en serener rijgedrag. Als primeur voor zijn segment kan hij beschikken over: 

- vier connectiviteitstechnologieën, waaronder Citroën Connect Nav en Mirror Screen (Apple CarPlay / Android Auto), alsook een draadloze smartphone-lader.

- twintig rijhulptechnologieën

SURROUND REAR VISION

De Citroën Berlingo Van kan schermen met een onuitgegeven waaier aan technologieën voor het segment van de bedrijfsvoertuigen: Surround Rear Vision voor een ongeëvenaarde zichtbaarheid.

Een 5”-scherm in plaats van de binnenspiegel, die beelden van twee camera’s weergeeft (een in de voet van de buitenspiegel aan passagierszijde / een bovenaan de klapdeuren achteraan).

Drie mogelijke weergaven: 

- een omgevingscamera achteraan: het scherm geeft langeafstandsbeelden van de zone recht achter het voertuig weer voor een beter overzicht van de omgeving tijdens het rijden.

- een omgevingscamera opzij: het scherm geeft beelden van de zone naast de passagierszijde weer om de dode hoek te beperken.

- visuele parkeerhulp – achteruitrijcamera – het scherm geeft beelden van de zone vlak achter de auto weer om parkeermanoeuvres te vergemakkelijken.

500x250-New-Berlingo-Van-SRV

Motoren van de nieuwste generatie

625x250-New-Berlingo-Van-Driver-White

Een nieuw en licht platform en efficiënte motoren voor een dynamisch rijgedrag, een hoogstaand rijcomfort en een geoptimaliseerde gebruikskost.

- Een benzineversie: de PureTech 110 S&S MAN6 (vanaf 2019)

- Vier dieselversies: BlueHdi 75 MAN, BlueHDi 100 MAN, BlueHDi 100 S&S MAN, BlueHdi 130 S&S MAN6 en EAT8 

De allernieuwste generatie van de EAT8-achttrapsautomaat (‘Efficient Automatic Transmission’) met schakelpaddles aan het stuurwiel garandeert een tastbaar rijplezier over lange afstanden maar ook bij talloze dagelijkse trajecten.

Top