Verwijzing in seconden

EEN ELEGANTE, VEELZIJDIGE BERLINE MET HET ONMISKENBARE COMFORT VAN CITROËN

IN PLUG-IN HYBRID OF BENZINEVERSIE

New Citroën C5 X Business is een unieke combinatie van de elegantie van een berline, de dynamiek van een break en de verhoogde rijpositie van een SUV.


Hij zorgt voor ware gemoedsrust, dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma. Het rijplezier, de soepele ophanging, de zachtheid van de Advanced Comfort-stoelen, de afwezigheid van vibraties in het voertuig, de akoestiek, ... alles draagt bij tot het comfort van de bestuurder en de passagiers, die genieten van een binnenruimte die doet denken aan een lounge.


Om businessmensen het leven gemakkelijker te maken, biedt New Citroën C5 X Business de nieuwste generatie rijhulptechnologieën, geconnecteerde diensten en een nieuwe communicatie-interface op een 12" HD-tablet met touchscreen en spraakherkenning. New Citroën C5 X Business is verkrijgbaar als plug-in hybrid en in benzineversie.

EEN VOORUITSTREVEND
SILHOUET
EEN VOORUITSTREVEND
SILHOUET

New Citroën C5 X Business onderscheidt zich in een eerder traditioneel segment:

 • Zijn lange motorkap, zijn lijnen, zijn hoge taillelijn en zijn hoge wielkuipen achteraan geven hem een aparte en aerodynamische uitstraling.
 • Zijn verhoogde positie dankzij een verhoogde onderzijde in vergelijking met een traditionele berline en de wielen met grote diameter (720 mm) zorgen voor extra veiligheid en zichtbaarheid.
 • De nieuwe V-vormige lichtsignatuur van Citroën, met LED-koplampen, onderstreept het uitzonderlijke silhouet van de berline.

ULTIEM
COMFORT
ULTIEM
COMFORT

Als antwoord op je behoefte aan dagelijks comfort, is New Citroën C5 X Business uitgerust met :

 • de Citroën-ophanging met Progressieve Hydraulische Druklagers® voor ultiem comfort en een magisch 'vliegend tapijt'-effect;
 • Advanced Comfort-zetels met verdikt schuim met hoge dichtheid voor optimaal comfort -betere trillingsdemping, geen inzakking en langere levensduur;
 • een royale kofferruimte, ontworpen in de stijl van een break, met een brede, vierkante opening, een lage laaddrempel en een vlakke vloer wanneer de achterbank is neergeklapt.

SPITSTECHNOLOGIEËN
SPITSTECHNOLOGIEËN

New Citroën C5 X Business is uitgerust met de nieuwste technologieën voor veilige en comfortabele ritten:

 • de Citroën Advanced Comfort® ophanging, een exclusiviteit van Citroën voor een 'vliegend tapijt'-effect;
 • nuttige en praktische rijhulpmiddelen voor dagelijks gebruik;
 • een volledig nieuwe communicatie-interface, intuïtief en volledig personaliseerbaar dankzij een systeem van widgets. Hiermee kan je je favoriete apps en content weergeven op de handset en op de 12"-tablet met touchscreen van de wagen, en beschik je over natuurlijke spraakherkenning, een echte persoonlijke assistent.

ALTIJD
GECONNECTEERD
ALTIJD
GECONNECTEERD

New Citroën C5 X Business biedt een waaier van geconnecteerde diensten, waaronder :

 • My Citroën Assist, een gratis gelokaliseerde noodoproep- en hulpdienst die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is;
 • My Citroën Drive Plus, waarin de geconnecteerde diensten TomTom Traffic en Danger Zone geïntegreerd zijn om realtime verkeersinformatie, lokalisaties van benzinestations, parkeergarages, enz. te verstrekken en visuele en auditieve waarschuwingen te geven voor gevarenzones;
 • My Citroën Play Plus, compatibel met Apple CarPlay™ en Android Auto, toont je smartphone-applicaties direct op het centrale scherm van de auto.

MOTOREN

Citroën C5 X aan het opladen aan een openbaar laadstation

PLUG-IN HYBRID

New Citroën C5 X Plug-In Hybrid Business combineert, dankzij zijn motor van 81,2 kW, alle voordelen van elektrisch rijden voor dagelijkse ritten met het rijbereik voor langere ritten van zijn PureTech 180 Stop & Start-benzinemotor. Deze plug-in hybridtechnologie resulteert in een CO2-uitstoot vanaf 29 g/km (WLTP).


De elektrische ë-EAT8-automaat zorgt voor een opmerkelijke soepelheid en rijplezier, met een onmiddellijk beschikbare koppel van 360 Nm.

Grijze Citroën C5 X rijdend op een weg

BENZINE

New Citroën C5 X Business is uitgerust met de PureTech 130 Stop & Start-motor, een krachtige, efficiënte benzinemotor die is goedgekeurd volgens de Euro 6.3-norm. Zijn CO2-uitstoot begint bij 135 g/km (WLTP).


Voor nog meer souplesse en gemoedsrust aan het stuur, is New Citroën C5 X Business uitgerust met een EAT8 automatische versnellingsbak.

TECHNOLOGIEËN VOOR VEILIGHEID EN COMFORT

Als plug-in hybrid of benzineversie is New Citroën C5 X Business uitgerust met spitstechnologie om elk traject comfortabel, sereen en veilig te laten verlopen.

Citroën C5 X in een bocht van een kronkelende bergweg

ACTIEVE OPHANGING CITROËN ADVANCED COMFORT®

WERELDPRIMEUR


Nieuwe Citroën C5 X Business is uitgerust met de Citroën Advanced Comfort®-ophanging®,een innovatie van Citroën die ontwikkeld werd om het 'vliegend tapijt'-effect van de iconische Citroën te doen herleven om obstakels, kuilen en verkeersdrempels te overwinnen.

De plug-in hybridversie verhoogt het comfort nog meer, met de wereldprimeur van de Citroën Advanced Comfort® Actieve Ophanging, die Progressieve Hydraulische Druklagers® combineert met een actieve controle van de ophanging.
Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden. Sensoren die de weg en zijn onregelmatigheden lezen, geven de informatie door aan een computer die op elk ogenblik de juiste instelling bepaalt om alle inzittenden een maximaal comfort te bieden. Naast de ESP-sensoren beschikt de gecontroleerde ophanging over verticale positie- en wielsnelheidssensoren om de koetswerkbewegingen en het rijritme te analyseren.
De besturing van de ophanging zorgt zowel voor perfect comfort bij hogere snelheden op rechte stukken als voor een kwalitatieve wegligging in de bochten.

EXTENDED HEAD UP DISPLAY

NIEUWE GENERATIE HEAD-UP DISPLAY


De Extended Head Up Display-functie projecteert alle essentiële rij-informatie op de voorruit van Nieuwe Citroën C5 X Business, in kleur en in groot formaat, binnen het gezichtsveld van de bestuurder.
De bestuurder hoeft niet meer van de weg af te kijken om informatie te krijgen over snelheid, de werking van rijhulpmiddelen, aangesloten navigatie of media- en telefoonbeheer.

De Extended Head Up Display, die via de bediening aan het stuur kan worden geconfigureerd en aangepast, verhoogt je veiligheid en rijcomfort aan boord van New Citroën C5 X Business.
Handen aan het stuur en head-up display van Citroën C5 X
Illustratie van Citroën C5 X Highway Driver Assist

RIJHULPSYSTEMEN

HIGHWAY DRIVER ASSIST


Het welzijn aan boord van Nieuwe Citroën C5 X Business, wordt vertienvoudigd door rijhulpsystemen die de mentale belasting van de bestuurder verminderen.
De functie Highway Driver Assist stelt de bestuurder in staat een deel van het rijden aan het voertuig over te laten.
Selecteer gewoon een doelsnelheid vanaf 30 km/u, het systeem registreert de positie van de auto op de rijstrook en de bestuurder hoeft de snelheid en het traject niet langer te beheren.
Om ervoor te zorgen dat de Highway Driver Assist actief blijft, moet de bestuurder zijn of haar handen aan het stuur houden. Hij of zij kan op elk moment de controle overnemen
Deze rijhulpsysteem is bijzonder geschikt voor het rijden op snelwegen.
Illustratie van Citroën C5 X Rear Traffic Alert

WAARSCHUWING VOOR ACHTEROPKOMEND VERKEER

Deze functie detecteert bij het achteruitrijden elk nabij gevaar - voetganger, motor, fiets of voertuig. Dit is vooral nuttig in stedelijke gebieden, omdat het waarschuwingssysteem de veiligheid bevordert.

Illustratie dodehoekbewaking op lange afstand van Citroën C5 X

DODEHOEKBEWAKING OP LANGE AFSTAND

Dit systeem, dat zeer nuttig is op snelwegen, wijst de bestuurder op de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek, tot 70 m achter Citroën C5 X, dankzij een oranje diode die in de hoek van de buitenspiegels is geplaatst.

Illustratie van de Top 360 Vision-functie in Citroën C5 X

TOP 360 VISION

Deze videohulp, die automatisch bij het achteruitschakelen of handmatig wordt geactiveerd, geeft dankzij 4 HD-camera's een 360°-beeld van de bovenkant van C5 X en de omgeving weer op de touchscreentablet, bij manoeuvres met lage snelheid.

Illustratie van handenvrij instappen en starten met Citroën C5 X

HANDENVRIJ INSTAPPEN EN STARTEN

Deze functie vergrendelt en ontgrendelt automatisch de deuren van C5 X wanneer de bestuurder het voertuig nadert of verlaat, mits hij de sleutels bij zich heeft.

Illustratie van waarschuwingssysteem voor bestuurders van Citroën C5 X

ALERTHEIDSWAARSCHUWING BESTUURDERS

Deze functie evalueert het aandachtsniveau van de bestuurder door veranderingen in de afstand van het voertuig tot de wegmarkeringen vast te stellen. Deze functie is met name geschikt bij snelheden hoger dan 65 km/u.

Illustratie van Citroën C5 X Actieve rijstrookwaarschuwing

ACTIEF WAARSCHUWINGSSYSTEEM VOOR HET ONBEDOELD VERLATEN VAN DE RIJSTROOK

Een camera herkent onderbroken en ononderbroken lijnen. Als het voertuig dicht bij de streep komt zonder de richtingaanwijzers te activeren, stuurt de stuurinrichting geleidelijk bij om het voertuig op zijn rijstrook te houden.

Illustratie van de automatische grootlichtinschakeling van Citroën C5 X

AUTOMATISCH INSCHAKELEN VAN GROOTLICHT

Dit systeem ondersteunt verkeersafhankelijke overschakeling van grootlicht en dimlicht wanneer tegenliggers of inhalende auto's worden gedetecteerd. Het biedt optimale verlichting voor 's nachts rijden.

Illustratie van Citroën C5 X-bordenherkenningsfunctie

UITGEBREIDE BORDENHERKENNING

Wanneer de camera een snelheidsbeperkingsbord waarneemt, kan de bestuurder de aanbeveling aanvaarden en er zijn maximum- of regelsnelheidsnelheid van maken. Stopborden, verboden richting-borden en inhaalverbod-borden, worden ook gedetecteerd.

Naast de rijhulptechnologieën die hierboven zijn beschreven, biedt New Citroën C5 X onder meer Active Safety Brake, Collision Risk Alert, Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie en Trailer Sway Control.

OPTIMALISEER JE WAGENPARK

OPTIMALISEER UW WAGENPARK MET CITROËN EN FREE2MOVE

FREE2MOVE LEASE

Free2Move Lease biedt naast zijn formules van Verhuur op Lange Termijn (VLT) keuze uit tal van diensten die inspelen op uw specifieke behoeften.

FREE2MOVE CONNECT FLEET

Met de Free2Move CONNECT FLEET-software volgt u uw geconnecteerde wagenpark in real time op en vermindert u de kosten voor wagenparkbeheer.

Top