Verwijzing in seconden

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER RIJBEREIK

eC4-Autonomy

Misschien vraag jij je wel af of het rijbereik van een elektrische wagen zal volstaan voor je dagelijkse behoeften.

Het rijbereik van onze 100% elektrische voertuigen loopt op tot 350 km en die van onze hybridewagens tot 55 km in 100% elektrische modus, volgens de WLTP-norm*.

Deze gehomologeerde waarde kan variëren afhankelijk van verschillende factoren: snelheid, buitentemperatuur en cabineomstandigheden, rijstijl, belading.

Anderzijds rijden ongeveer twee derden van de bestuurders dagelijks minder dan 50 km op werkdagen, met een gelijke verdeling tussen ritten in de stad en daarbuiten. Zo dekt het rijbereik van onze elektrische wagens waarschijnlijk ook jouw dagelijkse behoeften, zelfs als de batterij intens wordt gebruikt door je gebruiksomstandigheden. Het rijbereik van onze Plug-In Hybrids zal ook volstaan om 100% elektrisch te rijden gedurende een groot deel van je ritten.

Bekijk hieronder in detail de factoren die het rijbereik beïnvloeden.

JE RIJGEDRAG EN ANDERE FACTOREN HEBBEN EEN IMPACT OP HET RIJBEREIK

picto-vitesse

SNELHEID

Bij 130 km/u wordt het rijbereik van een 100% elektrische auto gehalveerd in vergelijking met de gehomologeerde WLTP-waarde.
Langs de autosnelwegen zijn snellaadstations beschikbaar zodat je snel weer rijbereik kan terugwinnen tijdens een koffiepauze of lunch: tot 80% in 30 minuten (afhankelijk van het voertuig en op een snellaadstation van 100kW).

picto-climatisation

DE TEMPERATUUR

De weersomstandigheden hebben ook een invloed: de noodzaak om het passagierscompartiment te verwarmen en af te koelen heeft een invloed op de autonomie van de batterij.
Gebruik de thermische voorconditionering wanneer het voertuig wordt opgeladen om bij de juiste temperatuur te starten en je rijbereik te optimaliseren.

Picto-Style-de-Conduite

DE RIJSTIJL

Je rijstijl heeft een grote invloed op het rijbereik van je voertuig.

Geef de voorkeur aan een soepele rijstijl om het rijbereik te optimaliseren.

picto-charge-transportee

DE VERVOERDE LADING

Als je met accessoires op het dak rijdt of een zware lading vervoert, dan heeft dit een invloed op het energieverbruik van je voertuig.

SIMULATOR

Simuleer het rijbereik van de 100% elektrische voertuigen van Citroën in functie van je snelheid en de temperatuur.

KIES VOOR ECORIJDEN

eC4-eco-driving

MEET JEZELF EEN VLOTTE RIJSTIJL AAN
Door vlot en soepel te rijden, vermijd je overmatig energieverbruik. Anticipeer op remmen en vertragen, beperk schokken. Pas op snelwegen je snelheid zo veel mogelijk aan, hoge snelheden verminderen het rijbereik van je wagen aanzienlijk.

GEBRUIK DE VOORCONDITIONERING VAN JE VOERTUIG
Gebruik de oplaadtijden voor de voorconditionering van je wagen zonder het laadniveau te beïnvloeden.

GEBRUIK DE VERSCHILLENDE RIJMODI
Gebruik Brake-modus om de batterij op te laden tijdens het remmen en vertragen. Geef op hybrideversies voorrang aan de elektrische modus voor je korte ritten en de hybridemodus voor de langere ritten. Gebruik de Eco-modus op de elektrische versies om het rijbereik te vrijwaren.

CONTROLEER DE BANDEN
Controleer of de banden van je wagen in goede staat zijn en een goede bandenspanning hebben om het energieverbruik te optimaliseren.

Top