Verwijzing in seconden

NEW CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

DAGELIJKS ELEKTRISCH, THERMISCH WANNEER NODIG

Naast de benzineversie is New Citroën C5 X ook beschikbaar als Plug-In Hybrid, een aanbod op maat van alle vormen van gebruik, zowel voor het dagelijkse als het onverwachte, zonder beperkingen en in alle vrijheid. New Citroën C5 X Plug-In Hybrid biedt een technologische en moderne elektrische mobiliteit, ten dienste van het comfort en van een veelzijdig gebruik: de mobiliteit en de ë-Comfortklasse. New Citroën C5 X Plug-In Hybrid laat profiteren van de ecobonus en van de conversiepremie.

Achteraanzicht van Citroën C5 X rijdend op een weg nabij de zee

ELEKTRISCH RIJBEREIK TOT 55 KM

New Citroën C5 X Plug-In Hybrid is geschikt voor het leeuwendeel van de dagelijkse ritten. In elektrische modus biedt hij:

 • Een rijbereik tussen 54 en 55 km (afhankelijk van de opties op de wagen en de reële gebruiksomstandigheden); 
 • Stil rijden tot 135 km/u;
 • Milieuvriendelijk rijden met 0g/km CO2-uitstoot.

De batterij van New Citroën C5 X Plug-In Hybrid heeft 8 jaar garantie of 160.000 km voor 70% van zijn laadcapaciteit.

Vrouwenhand op het stuur van de Citroën C5 X

100% EFFICIËNT

Gemakkelijk en vlot hybriderijden, zowel dynamisch als in alle rust:

 • Vermogen van de thermische motor van 180 pk en van de elektrische motor van 81,2 kW (110 pk) voor een gecombineerd vermogen van 225 pk en een gecombineerde koppel van 360Nm;
 • 4 rijmodi: Electric, Hybride, Comfort en Sport;
 • Verbruik vanaf 1,3 L/100km voor een CO2-uitstoot vanaf 29 g/km in WLTP-cyclus;
 • Geoptimaliseerd verbruik bij dagelijks opladen;
 • Brake Modus die energie terugwint voor de batterij tijdens het remmen en vertragen. 
Citroën C5 X aan het opladen op Wall Box op een binnenplaats

EENVOUDIG EN PRAKTISCH DAGELIJKS OPLADEN

Er zijn meerdere oplossingen om je New Citroën C5 X Plug-In Hybrid op te laden:

 • Wall Box: Met de optionele Modus 3-kabel laad je de batterij van 0 tot 100% op in 3u25 of in 1u40 met de optionele 7,4 kW boordlader.
 • Green’Up stopcontact: Met de Modus 2-kabel, beschikbaar als accessoire, is de batterij opgeladen in 3u55.
 • Standaard stopcontact: De batterij is 100% opgeladen in 7u05, wat neerkomt op één nacht, met de standaard modus 2-kabel. 

De 100kW laadstations zijn niet compatibel met New Citroën C5 X Plug-In Hybrid.

Zijaanzicht van een man die een Citroën C5 X bestuurt

Ë-COMFORT VAN DE PLUG-IN HYBRID

RIJPLEZIER

Geen enkel geluid noch trilling, een verzorgde akoestische isolatie van de weg en de buitenwereld dankzij een voor- en achterruit met akoestische film: aan boord van New Citroën C5 X Plug-In Hybrid bereikt je rijervaring het ultieme niveau wat betreft comfort en stilte.

De twee motoren verenigen hun krachten voor een vlot vertrek van de wagen. De elektrische ë-EAT8 versnellingsbak is snel en efficiënt, en verhoogt het rijplezier met onmiddellijk beschikbaar koppel.

RIJBEREIK

VOORNAAMSTE FACTOREN DIE HET RIJBEREIK VAN JE WAGEN BEÏNVLOEDEN

Pictogram Snelheid

DE SNELHEID

Aan 130 km/u wordt het rijbereik van New Citroën C5 X Plug-In Hybrid in 2 gedeeld in vergelijking met het WLTP-gehomologeerde rijbereik.

Pictogram Temperatuur

DE TEMPERATUUR

De weersomstandigheden en hun consequenties (het interieur verwarmen of koelen) hebben een impact op het rijbereik van de wagen.

Pictogram Rijstijl

DE RIJSTIJL

Een soepele rijstijl zonder schokken verbetert het rijbereik van de batterij van je New Citroën C5 X Plug-In Hybrid.

Pictogram vervoerde lading

DE VERVOERDE LADING

De accessoires op het dak of een aanzienlijke lading hebben een invloed op het verbruik van de wagen.

 

Citroën C5 X aan het laden en laadluik met lampje

EENVOUDIG OPLADEN

New Citroën C5 X wordt gekenmerkt door zijn grote laadeenvoud:
 • De laadkabels zitten opgeborgen in een toegewezen plek onder de koffervloer.
 • De laadklep aan de linkerachterzijde van de wagen omvat een lampje om het laadproces te volgen. Je kan het laden ook volgen via de My Citroën app.
 • Wanneer de wagen elektrisch rijdt, gaat een blauw lampje aan onder de centrale achteruitkijkspiegel, goed zichtbaar van de buitenkant, om op te vallen in het verkeer en met name in stadscentra met gereglementeerde toegang.
 • Het opladen kan geprogrammeerd worden vanaf het touchscreen of via de My Citroën app om bijvoorbeeld te profiteren van de tarieven in de daluren.
 • LAADOPLOSSINGEN

  In de stad of thuis beschik je, naargelang je behoeften, van meerdere oplossingen om je New Citroën C5 X Plug-In Hybrid op te laden:
 • Wall Box: Met de optionele Modus 3-kabel laad je de batterij van 0 tot 100% op in 3u25 (16A) of in 1u40 (32A) met de optionele 7,4 kW boordlader.
 • De Wall Box is beschikbaar langs de openbare weg en op bepaalde parkings, en kan eveneens thuis worden geplaatst.
 • Green’Up stopcontact: Met de Modus 2-kabel, beschikbaar als accessoire, is de batterij opgeladen in 3u55.
 • Standaard 8A thuisstopcontact: De batterij is 100% opgeladen in 7u05 met de standaard modus 2-kabel.


 • Om je te begeleiden bij de installatie van je laadoplossing, heeft Citroën twee partners gekozen: ZEborne en Zeplug. Zo ben je zeker van een kwalitatieve installatie aan de beste prijs, die tegemoetkomt aan de criteria voor overheidssteun.
  Citroën C5 X aan het opladen en oplaadoplossingen

  MOTORISATIE PLUG-IN HYBRID

  AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK MET 8 VERSNELLINGEN

  3/4 vooraanzicht van Citroën C5 X in een bocht

  New Citroën C5 X is geschikt voor alle gebruik en combineert alle voordelen van 100% elektrisch rijden voor dagelijkse ritten dankzij zijn motor van 81,2 kW met het rijbereik dat zijn thermische PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 toevoegt om verder te reizen.

  De elektrische ë-EAT8 versnellingsbak verzekert een opmerkelijk vlot rijplezier, met de onmiddellijk beschikbare koppel van 360 Nm.

  Citroën C5 X rijmodus keuzeschakelaar

  4 RIJMODI

  De keuzeschakelaar op het centrale dashboard laat je toe een rijmodus te kiezen: Electric, Hybride, Comfort of Sport. De besturing van het Citroën Active Suspension Advanced Comfort® past zich voortdurend aan aan elke rijmodus.
 • Electric: De wagen beschikt over een rijbereik tot 55 km, wat geschikt is voor het merendeel van de dagelijkse trajecten van gebruikers. Zoveel afgelegde kilometers zonder brandstof te verbruiken.
 • Hybride: De overschakeling tussen de elektrische en de thermische motor gebeurt automatisch voor een optimale efficiëntie.
 • Comfort: Deze rijmodus op basis van de Hybridemodus biedt een bijkomende soepelheid dankzij het Citroën Active Suspension Advanced Comfort®.
 • Sport: New Citroën C5 X Plug-In Hybrid biedt dynamische prestaties dankzij de elektrische motor die de thermische motor boost voor een gecumuleerd vermogen van 225 pk. Het Citroën Active Suspension Advanced Comfort® is steviger in deze modus voor een betere wegligging.
 • INTUÏTIEVE INTERFACE

  In zijn Plug-In Hybridversie beschikt New Citroën C5 X over schermen gewijd aan de elektrische rijmodus:

  • Met de digitale handset kan je de laadstatus of de levensduur van de batterij bekijken en heb je toegang tot de vermogensindicator en de energiestromen.
  • Het touchscreen kan de werkingsstatus van het systeem weergeven, de instellingen van het uitgestelde opladen van de batterij, de instellingen van de thermische voorconditionering of de configuratie van de e-save functie waarmee de wagen 100% elektrisch kan worden aangedreven. Als de New Citroën C5 X Plug-In Hybrid wordt opgeladen, toont het display bijvoorbeeld de resterende tijd voor een volledige lading.

  GECONNECTEERDE DIENSTEN

  Drie mensen raadplegen een smartphone op straat

  MY CITROËN APP

  Met de My Citroën app op je smartphone kan je de laadstatus en het resterende rijbereik raadplegen van je New Citroën C5 X Plug-In Hybrid, de dagelijkse laadbeurt programmeren of de thermische voorconditionering instellen.

  Laadstations met Free2Move op smartphone

  FREE2MOVE APP

  De app Free2Move biedt je het Charge My Car aanbod, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 260.000 laadstations in Europa en waarmee je de laadstations kan lokaliseren die beschikbaar zijn en compatibel met je New Citroën C5 X Plug-In Hybrid.

  Top