Verwijzing in seconden

De Citroën C3 is een geïnspireerde berline, die zich onderscheidt door een uniek design. Tot 97 personaliseringsmogelijkheden voor het exterieur lijkt hij op geen enkele andere wagen. Op comfortvlak beschikt de Citroën C3 over nieuwe Advanced Comfort-zetels en een in dit segment ongeëvenaarde ophanging. Hij toont zich modern en geconnecteerd en beschikt ook over twaalf rijhulpsystemen* om het dagelijkse leven te vergemakkelijken.  

* Afhankelijk van de versie

ONTDEK DE CITROËN C3 IN VIDEOBEELDEN

EEN
NIEUWE
NEUS
EEN
NIEUWE
NEUS

De voorzijde van de Citroën C3 introduceert een nieuwe stijlevolutie binnen het Citroën-gamma.

TOT 97
PERSONALISERINGS-
COMBINATIES
TOT 97
PERSONALISERINGS-
COMBINATIES

Met zijn kleurrijke persoonlijkheid lijkt de Citroën C3 op geen enkele andere wagen in zijn segment. Bovendien benadrukt hij zijn aparte look met zijn uitgebreide personaliseringsmogelijkheden: tot 97 exterieurcombinaties, drie interieursferen en nieuwe velgen alu 16''.

CITROËN
ADVANCED
COMFORT®
CITROËN
ADVANCED
COMFORT®

De Citroën C3 werd ontworpen om u tijdens elke rit een goed gevoel te geven. Het gevoel van welzijn aan boord wordt nog versterkt door de nieuwe Citroën Advanced Comfort-zetels* die de behaaglijke interieursfeer nog versterken.

* Afhankelijk van de versie

12
RIJHULP-
SYSTEMEN
12
RIJHULP-
SYSTEMEN

De Citroën C3 Business beschikt over twaalf rijhulpsystemen*. Zij bevorderen de gemoedsrust en veiligheid in het dagelijkse verkeer, vergemakkelijken manoeuvres, ondersteunen de bestuurder en voorkomen ongevallen. 

* Afhankelijk van de versie

DESIGN

De uitstraling en look van de Citroën C3 wonnen aan intensiteit en geven de auto een natuurlijke kracht. Zijn gespierde vormen en nieuwe grafische elementen putten inspiratie uit de stijlelementen van het SUV-segment.

New Citroën C3 Design
New Citroën C3 EEN UITGESPROKEN LOOK

EEN UITGESPROKEN LOOK

De Citroën C3 introduceert een nieuwe stijlevolutie binnen het Citroën-gamma. Zijn meer uitgesproken en dynamische neus is geïnspireerd op de concept-car CXPERIENCE.

TOT 97 EXTERIEURCOMBINATIES

PERSONALISEER UW CITROËN C3

ZEVEN KOETSWERKKLEUREN

Twee nieuwe lichte tinten, Elixir Rood en Spring Blue, vervolledigen het bekende kleurenpalet (Perla Nera Zwart, Acier Grijs, Platinium Grijs, Sable en Banquise Wit).


New Citroën C3 ZEVEN KOETSWERKKLEUREN

4 KLEURENPACKS

New Citroën C3 4 KLEURENPACKS

Het Color Pack is een geheel van kleuraccenten. Het omvat de inzetstukken aan de mistlampen vooraan, het dak, de spiegelkappen en de ringen rond de Airbumps®. Op de Citroën C3 wordt het Color Pack aangeboden in Émeraude, een nieuwe kleur die de kleuren zwart, wit en rood aanvult.

VIER DAKKLEUREN

De Citroën C3 wordt ook aangeboden in de nieuwe trendy kleur Émeraude Blauw (als aanvulling op Opale Wit, Onyx Zwart en Aden Rood). De dakkleuren passen bij de kleur van de buitenspiegels en de sticker op de achterzijruit.


New Citroën C3 VIER DAKKLEUREN

DRIE INTERIEURSFEREN

New Citroën C3 DRIE INTERIEURSFEREN

Naast de standaardsfeer met een zuivere look biedt de Citroën C3 twee nieuwe optionele interieursferen met specifieke binnenbekledingen en kleuraccenten: 

  • De sfeer Émeraude steunt op het contrast tussen overwegend donkere kleuren en kleuraccenten voor een dynamischere look. 
  • De Techwood-sfeer onderscheidt zich door een Scandinavische toets met kwalitatieve, zacht aanvoelende materialen. 

CITROËN
ADVANCED COMFORT®

Voor een ongeëvenaard totaalcomfort werd de Citroën C3 ontwikkeld volgens het Citroën Advanced Comfort®-programma. De Citroën C3, een ware leefruimte die plaats biedt aan vijf personen, evolueert voor nog meer welzijn aan boord. 

 

New Citroën C3 CITROËN ADVANCED COMFORT®
New Citroën C3 CITROËN ADVANCED COMFORT®

NIEUWE "CITROËN
ADVANCED COMFORT"-ZETELS

De Citroën C3 kan tevens pronken met een ‘Advanced Comfort’-zetelbekleding: een innovatie van Citroën.
De ruim bemeten zetels ogen even comfortabel als ze zitten, met een grafische wattering en een regelbare lendensteun.

EEN NIEUWE COMFORTERVARING IN HET INTERIEUR

EEN KOFFER VAN 300 LITER

EN TAL VAN OPBERGRUIMTEN

New Citroën C3 EEN KOFFER VAN 300 LITER

De Citroën C3 toont zich erg gebruiksvriendelijk in het dagelijkse leven. Een centraal opbergvak maakt een maximum aan ruimte vrij voorin. Het wordt aangevuld met een groot handschoenkastje (6,25 liter). Ook de voordeuren van de Citroën C3 beschikken over omvangrijke opbergvakken. Tot slot doet de Citroën C3 geen toegevingen op het vlak van bagageruimte, met een royale kofferinhoud van 300 liter.

TECHNOLOGIEËN

De Citroën C3 laat zich inspireren door zijn klanten en de manier waarop ze hun auto gebruiken. Hij vergemakkelijkt hun dagelijkse leven met diverse comfort- en veiligheidsvoorzieningen. 

New Citroën C3 TECHNOLOGIEËN

TWAALF RIJHULPSYSTEMEN

EEN SERENE RIJERVARING.

ADAS_315x425

PARKEERSENSOREN VOORAAN

Dit systeem, dat stadsritten vereenvoudigt, telt zes parkeersensoren vooraan die de afstand tot hindernissen weergeven met een geluidssignaal.

ADAS-ADML_315x425

HANDENVRIJ OPENEN EN STARTEN

Met behulp van dit systeem kan de auto vergrendeld/ontgrendeld en gestart worden terwijl u de sleutel in uw zak houdt. De wagen herkent zijn bestuurder zodra deze het voertuig nadert. 

ADAS-Active-Safety-Break_315x425

ACTIVE SAFETY BREAK

Dit ondersteunende remsysteem vermindert het risico op een aanrijding. Het is actief vanaf 5 km/u en detecteert zowel vaste als bewegende hindernissen en voetgangers. Als de bestuurder niet reageert op het alarm van de botswaarschuwing, remt het systeem automatisch zelf.

ADAS-Aide-Demarrage-Pente_315x425

WEGRIJHULP OP HELLINGEN

Dit rijhulpsysteem maakt het gemakkelijker om te vertrekken op een helling Het voorkomt dat de wagen zich ongewenst verplaatst op een helling wanneer het rempedaal wordt losgelaten door hem op hellingen van meer dan 3 procent 2 seconden lang ter plaatse te houden.

ADAS-Alerte-Attention-Conducteur_315x425

DRIVER ATTENTION ALERT

Dit systeem schat de waakzaamheid van de bestuurder in door na te gaan in hoeverre het rijtraject van de wagen afwijkt van de wegmarkeringen. Deze functie komt vooral tot haar recht op wegen waar men sneller dan 65 km/u rijdt.

ADAS-AFIL_315x425

SPOORASSISTENT

Deze voorziening komt bij snelheden vanaf 60 km/u tussenbeide wanneer de aandacht van de bestuurder verslapt of wanneer hij even verstrooid is. Wanneer de wagen een wegmarkering overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer actief is, activeert de stuureenheid een waarschuwing met geluidssignalen en een verklikker.

ADAS-Regulateur-Vitesse_315x425

SNELHEIDSREGELAAR DIE REKENING HOUDT MET SNELHEIDSBEPERKINGEN

De detectie van snelheidsborden en snelheidsaanbevelingen biedt u de mogelijkheid om de gedetecteerde snelheid in te stellen als adviessnelheid voor de snelheidsregelaar/-begrenzer.

ADAS-Camera-Recul_315x425

ACHTERUITRIJCAMERA

Wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld, geeft deze camera het zicht naar achteren weer op het hoofdscherm. De beelden worden aangevuld met kleuraanduidingen die de nabijheid tot een eventuele hindernis aangeven. Dit systeem vergroot het zicht om manoeuvres te vereenvoudigen.

ADAS-Coffee-break2_315x425

COFFEE BREAK ALERT

Dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer het tijd is om een pauze in te lassen, wanneer hij in het totaal twee uur heeft gereden aan een snelheid van meer dan 65 km/u.

ADAS-Commutation-Feux_315x425

AUTOMATISCHE OMSCHAKELING TUSSEN DIM- EN GROOTLICHTEN

Deze functie regelt de omschakeling tussen groot- en dimlichten naargelang het verkeer, wanneer andere voertuigen worden gedetecteerd.

ADAS-Reconnaissance-Panneaux_315x425

HERKENNING VAN SNELHEIDSBORDEN EN SNELHEIDSAANBEVELINGEN

Dit systeem herkent snelheidsborden en geeft deze informatie door aan de bestuurder. De betreffende snelheid kan worden ingesteld als richtsnelheid voor de snelheidsbegrenzer/-regelaar. Het systeem werkt bij alle snelheden. Het systeem detecteert ook de borden die het einde van de snelheidsbeperking aangeven.

ADAS-Angle-Mort_315x425

DODEHOEKBEWAKING

Dit systeem geeft met een pictogram in de buitenspiegels aan dat er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Deze functie werkt volgens hetzelfde principe als de parkeersensoren en is een belangrijke troef voor de veiligheid op drukke snelwegen bijvoorbeeld.

MEER COMFORT DANKZIJ DE PARKEERSENSOREN VOORAAN

NIEUW CONNECTIVITEITSAANBOD

De Citroën C3 introduceert een eenvoudiger en helderder aanbod van geconnecteerde diensten: Connect Assist (veiligheid en bijstand op de weg), Connect Nav (navigatie) en Connect Play (infotainment). Dit aanbod, dat is gekoppeld aan het Citroën Advanced Comfort®-programma, heeft als doel de toegang tot geconnecteerde diensten eenvoudiger en intuïtiever te maken en tegelijk de veiligheid te optimaliseren, het navigatiesysteem te vereenvoudigen en de verbinding te optimaliseren.

CONNECT ASSIST

ASSISTANCE & SOS

New Citroën C3 CONNECT ASSIST

Voor de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers omvat de Citroën C3 Assistance & SOS, twee gelokaliseerde oproepservices voor noodgevallen en pechverhelping. Deze gratis diensten, die zeven dagen per week de klok rond bereikbaar zijn, zorgen bij pech of ongevallen voor een nauwkeurige plaatsbepaling en een snelle interventie door de hulpdiensten.

CONNECT NAV

New Citroën C3 CONNECT NAV

De intuïtieve en moderne 7”-aanraaktablet, die centraal op het dashboard van de Citroën C3 werd geplaatst, omvat het nieuwste geconnecteerde navigatiesysteem met aanraakscherm. Via spraakherkenning bedient u het navigatiesysteem, de telefoon en de radio. Het systeem wordt gekoppeld aan geconnecteerde diensten zoals TomTom Traffic. Deze toepassing biedt realtime verkeersinformatie.

CONNECT PLAY

MIRROR SCREEN

New Citroën C3 CONNECT PLAY

De Mirror Screen-technologie, die compatibel is met Apple CarPlay™ en Android Auto, maakt het mogelijk om een gsm te verbinden en het scherm te kopiëren naar dat van de wagen. Zo kunt u de multimediacontent en compatibele apps van uw smartphone rechtstreeks bekijken en bedienen via de aanraaktablet.

New Citroën C3 MY CITROËN-APP

MY CITROËN-APP

ALTIJD VERBONDEN
MET UW CITROËN C3

Dankzij de My Citroën-app blijft u steeds verbonden met uw Citroën C3.
  • Zoek waar hij geparkeerd staat
  • Toegang tot essentiële informatie zoals verbruik, ritten, plaatsbepaling
  • Ontvang advies voor het periodieke onderhoud
  • Maak een afspraak bij uw favoriete verkooppunt
  • Raadpleeg eenvoudig de documentatie
Zo kunt in alle sereniteit de weg op gaan.

MOTOREN VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

EN AUTOMATISCHE EAT6-VERSNELLINGSBAK

New Citroën C3 MOTOREN

De Citroën C3 beschikt over performante en efficiënte motoren van de nieuwste generatie, gehomologeerd volgens de Euro 6-emissienorm:

  • Driecilinder-benzinemotoren: 1.2 PureTech 83 (S&S MAN) en 1.2 PureTech 110 S&S MAN6
  • Dieselmotoren: 1.5 BlueHDi 100 S&S MAN).

Voor nog meer soepelheid en sereniteit aan het stuur is de Citroën C3 ook verkrijgbaar met de automatische EAT6-versnellingsbak in combinatie met de benzinemotor 1.2 PureTech 110 S&S.

accessoires c3

CITROËN C3 ACCESSOIRES

Citroën biedt een compleet gamma duurzame en praktische accessoires die beantwoorden aan uw behoeften aan boord van de Citroën C3.
Onze accessoires, die esthetiek en kwaliteit combineren, zijn gevalideerd door onze ingenieurs om te voldoen aan zeer strikte specificaties in termen van compatibiliteit, duurzaamheid en veiligheid.
Gemakkelijk te installeren en te hanteren.
Top