Geavanceerd zoeken

CITROËN-BEDRIJFSVOERTUIGEN: CONNECTIVITEIT EN RIJHULPSYSTEMEN

Al 100 jaar lang laten de bedrijfsvoertuigen van Citroën zich inspireren door professionals om nuttige technologieën en uitrusting aan te bieden op maat van alle soorten taken in alle omstandigheden. Onze bedrijfsvoertuigen zijn praktisch en functioneel dankzij de rijhulpsystemen en hun connectiviteitssystemen.

CITROËN-BEDRIJFSVOERTUIGEN: VEILIGHEIDS- EN RIJHULPSYSTEMEN

De bedrijfsvoertuigen van Citroën werden ontworpen met het oog op uw veiligheid en bieden praktische en functionele rijhulpsystemen voor eenvoudigere, serenere en veiligere ritten in alle omstandigheden.

SURROUND REAR VISION-TECHNOLOGIE

Een primeur!

De Citroën Berlingo Van biedt een ongeziene waaier aan technologieën voor het segment van de bedrijfsvoertuigen: Surround Rear Vision voor een ongeëvenaarde zichtbaarheid. Een 5"-kleurenscherm in plaats van de centrale achteruitkijkspiegel toont de beelden van twee camera's en biedt u drie realtimeweergaves van uw onmiddellijke omgeving.
ANTIPATINAGE POUR UN CONTRÔLE TOTAL

GRIP CONTROL

Grip Control is een geavanceerd antislipsysteem dat de grip optimaliseert naargelang de ondergrond. Citroën Relay biedt Grip Control in een modus die het comfort van de bestuurder en de passagier verhoogt. De Citroën Jumpy en Citroën Berlingo Van zijn verkrijgbaar met het inschakelbare Grip Control-systeem, waarmee u de grip kan aanpassen aan het type ondergrond.

HILL DESCENT ASSIST

De Citroën Berlingo Van en Citroën Relay zijn uitgerust met het Hill Descent Assist-systeem dat het slippen minimaliseert en u de controle laat behouden op steile hellingen.

MET AANHANGERSTABILITEITSCONTROLE

De aanhangerstabiliteitscontrole, een functie van het ESP-systeem op voertuigen met een trekhaak, maakt het mogelijk om schommelbewegingen van de aanhangwagen te detecteren en de aanhangwagen te stabiliseren door in te grijpen op de remmen.

ADAPTIEVE SNELHEIDSREGELAAR

Met behulp van een camera detecteert het systeem de voorligger en handhaaft het automatisch de veiligheidsafstand die de bestuurder vooraf heeft ingesteld. De stopfunctie, die enkel beschikbaar is in combinatie met de EAT8-transmissie, kan de auto afremmen tot stilstand.
WAARSCHUWING BIJ HET ONVRIJWILLIG OVERSCHRIJDEN VAN DE WEGMARKERING
Deze technologie maakt gebruik van sensoren om het onbedoeld overschrijden van rijstrookmarkeringen te detecteren wanneer de richtingaanwijzer niet is geactiveerd. Daarna helpt het om het voertuig zachtjes terug naar uw rijstrook te brengen. 
BOTSWAARSCHUWING
Als er een risico bestaat op een aanrijding met uw voorligger of als er een voetganger op uw rijstrook wordt gedetecteerd, geeft de botswaarschuwing u visuele en auditieve signalen. 
ACTIVE SAFETY BRAKE
Deze veiligheidsfunctie vermindert het risico op aanrijdingen. Dit systeem werkt vanaf 5 km/u en detecteert zowel vaste als bewegende hindernissen en voetgangers. Als een aanrijding wordt gedetecteerd, waarschuwt het automatische noodremsysteem Active Safety Brake de bestuurder. Indien de bestuurder niet reageert, remt het systeem automatisch zelf. 
DRIVER ATTENTION ALERT
De Driver Attention Alert-technologie analyseert richtingveranderingen ten opzichte van rijstrookmarkeringen, detecteert de waakzaamheid van de bestuurder en stuurt indien nodig een signaal. Dit is een bijzonder nuttige veiligheidsfunctie op wegen waar de snelheidslimiet hoger is dan 50 km/u. 
HILL START ASSIST
Werd ontwikkeld om te voorkomen dat de wagen zich ongewenst verplaatst op een helling wanneer het rempedaal wordt losgelaten en werkt op hellingen van meer dan 3 procent door de auto ongeveer 2 seconden lang ter plaatse te houden. Dat geeft u voldoende tijd om uw voet rustig van de rem naar het gaspedaal te verplaatsen. 
HERKENNING VAN SNELHEIDSBEPERKINGEN EN -AANBEVELINGEN
Deze technologie is een ware innovatie en werkt met een camera bovenaan de voorruit om verkeersborden te detecteren. Het geeft de huidige snelheidslimiet weer, zodat u uw snelheidsregelaar of -begrenzer veilig kan instellen. Het detecteert eveneens de borden ‘Stop’, ‘Verboden in te rijden’ en ‘Verboden in te halen’. 
DODEHOEKBEWAKING
Dit bewakingssysteem, dat ideaal is wanneer u op de snelweg reist, waarschuwt u wanneer er zich een voertuig in de dode hoeken bevindt, door een oranje diode in de hoek van de buitenspiegels. 
HEAD-UP DISPLAY IN KLEUR
Dankzij deze innovatie op het vlak van veiligheid beschikt u over alle essentiële rijgegevens zonder dat u uw blik van de weg moet afwenden. Op een speciaal doorzichtig blad projecteert het systeem de huidige en aanbevolen snelheid, de instelling van de snelheidsbegrenzer, de navigatie-instructies en afstandswaarschuwing in uw gezichtsveld. 
PARKEERHULP VOORAAN, ACHTERAAN EN ZIJDELINGS
Dit systeem informeert de bestuurder over obstakels in de buurt met behulp van visuele aanwijzingen op de 8”-aanraaktablet en met een geluidsalarm. 
ACHTERUITRIJCAMERA
Dagelijkse parkeermanoeuvres worden eenvoudiger dankzij een duidelijke visuele ondersteuning. Zodra de bestuurder de achteruitversnelling inschakelt, toont de 8”-aanraaktablet de zone achter, aangevuld met aanduidingen. 
AUTOMATISCHE OMSCHAKELING TUSSEN DIM- EN GROTE LICHTEN
Deze functie zorgt voor de omschakeling van grote lichten naar dimlichten naargelang het verkeer, wanneer andere voertuigen worden gedetecteerd. Ze maakt het rijden 's nachts serener en veiliger. 
DIRECTIONELE VERLICHTING
De directionele verlichting zorgt voor extra verlichting in de bochten en verhoogt daardoor de zichtbaarheid en veiligheid in bochten en op kruispunten. 

CITROËN-BEDRIJFSVOERTUIGEN: CONNECTIVITEITSTECHNOLOGIE

Sos & assistance

De bestelwagens van Citroën bieden praktische en geavanceerde spitstechnologie. De Citroën Relay beschikt over een telematicamodule waarmee u het beheer van uw wagenpark kan optimaliseren. De Citroën Berlingo Van en de Jumpy zijn uitgerust met de Citroën Connect Box, een dienst voor noodoproepen en bijstand bij pech. Eenvoudiger, serener en veiliger rijden in alle omstandigheden.

Geconnecteerde navigatie

De Citroën Berlingo Van en Citroën Jumpy zijn uitgerust met Citroën Connect Nav, een 3D-navigatiesysteem met realtime-informatie over verkeer, tankstations, parkeerplaatsen en weersomstandigheden.

Mirror screen

De Citroën Berlingo Van en Citroën Jumpy zijn verkrijgbaar met de Mirror Screen-functie, waarmee u de apps en compatibele inhoud van uw smartphone kan bedienen via de aanraaktablet van de voertuigen.