Geavanceerd zoeken

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER RIJBEREIK

Je kan je afvragen of het rijbereik van een elektrische wagen voldoende is om je behoeften te dekken.

 

Het rijbereik van onze 100% elektrische wagens gaat tot 350 km en dat van onze hybridewagens tot 55 km in 100% elektrische modus, volgens de WLTP-norm*.

 

Deze gehomologeerde waarden kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren: snelheid, buitentemperatuur en temperatuurinstelling in de wagen, rijstijl, vervoerd gewicht.

 

Toch legt ongeveer twee derde van de bestuurders minder dan 50 km per dag af op werkdagen, met een gelijke verdeling tussen de ritten in de stad en op de weg. Zo zal het rijbereik van onze elektrische wagens waarschijnlijk je dagelijkse behoeften dekken, zelfs wanneer de batterij zwaar belast wordt door de gebruiksomstandigheden. Het rijbereik van onze oplaadbare hybridewagens zal ook voldoende zijn om gedurende een groot deel van je ritten 100% elektrisch te rijden.

 

* Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedures.

JE RIJGEDRAG EN ANDERE FACTOREN BEÏNVLOEDEN HET RIJBEREIK

Ontdek hieronder in detail de factoren die het rijbereik beïnvloeden. 

 

SNELHEID

Bij 130 km/u wordt het rijbereik van een 100% elektrische wagen gehalveerd ten opzichte van het volgens WLTP gehomologeerde rijbereik.

Langs het snelwegennet zijn superladers beschikbaar waarmee je snel je rijbereik kan recupereren tijdens een koffiepauze of een lunch: tot 80% in 30 minuten (afhankelijk van de wagen, superlader van 100 kW).

 
TEMPERATUUR

De weersomstandigheden en de gevolgen daarvan, zoals de behoefte om het interieur te verwarmen of te koelen, hebben een impact op het rijbereik van de batterij.

Stel de temperatuur vooraf in tijdens het opladen om op de juiste temperatuur te starten en het rijbereik te optimaliseren.

 
RIJSTIJL
Je rijstijl heeft een grote impact op het rijbereik van je wagen. Kies voor een soepele rijstijl om dat te optimaliseren. 
VERVOERD GEWICHT
Rijden met dakaccessoires of een zware lading heeft een invloed op het verbruik van je wagen.  
BEREIK SIMULEREN
Meet concreet het effect van snelheid, buitentemperatuur, rijstijl en vervoerd gewicht op het rijbereik met behulp van onze rijbereiksimulatoren (beschikbaar op de pagina’s over de elektrische en hybridemodellen).

ECO-DRIVE

EEN VLOT RIJGEDRAG

Door soepel te rijden vermijd je een overmatig energieverbruik. Anticipeer op remmen en vertragen, beperk schokken. Pas je snelheid op snelwegen aan want hoge snelheden dringen het rijbereik van je auto snel terug.

GEBRUIK DE VERSCHILLENDE RIJMODI

Gebruik de Brake-modus om de batterij op te laden tijdens het remmen en vertragen. Bij de hybrideversies kies je het best de elektrische modus voor korte ritten en de hybridemodus voor langere ritten. Bij de elektrische versies gebruik je het best de Eco-modus om het rijbereik onder controle te houden.

STEL DE TEMPERATUUR VAN JE WAGEN VOORAF IN

Maak gebruik van de laadtijd om de temperatuur van je wagen vooraf in te stellen zonder het laadniveau aan te tasten.

HOUD DE BANDEN IN HET OOG

Zorg ervoor dat de banden van je wagen in goede staat zijn en de juiste spanning hebben om het energieverbruik te optimaliseren.

ONTDEK HET ELEKTRISCHE GAMMA VAN CITROËN