Verwijzing in seconden

CITROËN, AL 100 JAAR PARTNER VAN AMBACHTSLUI

Het verhaal van Citroën bestelwagens gaat terug tot het midden van de twintigste eeuw. De Berlingo stamt namelijk af van een lange lijn die in 1928 in het leven werd geroepen door de C4 bestelwagen. In 1950 werd de befaamde 2 CV bestelbreak voorgesteld, een zuiver utilitaire versie van de 2CV, een cultmodel dat uitgroeide tot een waar icoon.

In 1978 werd de 2 CV Fourgonnette vervangen door de Acadiane.

De echte doorbraak kwam er echter in de jaren tachtig, met een nieuw aanbod, de Citroën C15 waarvan op 22 jaar tijd meer dan 1,18 miljoen exemplaren werden gebouwd.

De andere grote revolutie volgde aan het einde van de 20e eeuw en werd Berlingo gedoopt. De allereerste generatie, die in juli 1996 op de markt kwam, heeft de normen in het segment herschreven door een voornamer karakter aan een hoger comfortpeil te koppelen. De Berlingo innoveerde met zijn specifieke silhouet en een geïntegreerd laadcompartiment waarvan hij alleen het geheim kende. In de loop der jaren groeide hij uit tot de absolute referentie in zijn segment. 

In 2019 wint Citroën Berlingo Van de internationale prijs VAN OF THE YEAR. En daarmee is het succes van de bestelwagen van Citroën nog niet afgelopen… 

 

DESIGN

Citroën Berlingo Van DESIGN

De robuuste en beschermende Citroën Berlingo Van meet zich een energieke exterieurstijl aan met vloeiende, sympathieke lijnen.

- Zijn voorzijde sluit perfect aan bij de identiteit van het merk en van zijn grote broer, de Citroën Jumpy, met een hoge, korte motorkap en grote lichtblokken.

- In zijaanzicht onderscheidt hij zich door vloeiende lijnen en gewelfde flanken. Zo belooft hij een uitzonderlijk gebruiksgemak en een erg ruim interieur.

AFMETINGEN

Lengte

mm


Nuttige lengte

mm

Breedte

mm

Hoogte

mm


Nuttige hoogte

mm

Nuttig volume

m3


Nuttig laadvolume

KG


MTM

KG

MODULARITEIT EN COMFORT: MAATWERK

NET ALS U GAAT HIJ GEEN UITDAGING UIT DE WEG!

Als dagelijkse partner beantwoordt Citroën Berlingo Van aan de behoeften van professionals door voor elke activiteit/elk gebruik een oplossing op maat te bieden: verscheidene groottes, cabines, inrichtingen... Hij gaat zelfs verder dan ooit om zijn gamma te optimaliseren door twee onuitgegeven bedrijfsversies aan te bieden: ‘Worker’ en ‘Driver’ genaamd.
Citroën Berlingo Van MODULARITEIT

De Worker-versie richt zich tot professionals die materiaal en werknemers vervoeren op alle types van bouwterreinen:

- Extenso®-cabine: drie plaatsen voorin, mobiel kantoor en een uitgebreide modulariteit met diverse laadmogelijkheden voor lange voorwerpen.

- Grip Control met Hill Assist Descent, verhoogde bodemvrijheid (+30 mm), grote wielen (690 mm) met Mud & Snow-banden om de tractie te optimaliseren.

- Een nuttig laadvermogen van 1.000 kilogram, een krachtigere verlichting, bevestigingsringen op halve hoogte voor meer functionaliteit.

Citroën Berlingo Van MODULARITEIT

De Driver-uitvoering werd dan weer speciaal ontwikkeld voor ondernemingen en hun werknemers die lange ritten moeten afwerken of vaak in de stad moeten leveren.

- Rijcomfort
- Akoestisch pack
- Tal van rijhulpsystemen en de technologie Surround Rear Vision
- 8”-aanraakscherm met geconnecteerde radio

Welzijn en functionaliteit om de dagelijkse efficiëntie te verhogen.

DE EXTENSO®-CABINE: DRIE PLAATSEN EN MODULARITEIT

Citroën Berlingo Van DE EXTENSO®-CABIN

De Extenso®-cabine is naar wens moduleerbaar en maakt het mogelijk om drie personen te vervoeren of de laadlengte en het nuttige laadvolume te vergroten.


Om de laadlengte uit te breiden kan de buitenste passagierszetel worden neergeklapt. Zo maakt u een laadlengte van 3 meter in de maat ‘M’ en 3,4 meter in de maat ‘XL’ vrij.

Citroën Berlingo Van DE EXTENSO®-CABIN

1 – De Extenso®-cabine biedt voorin plaats aan drie personen dankzij een moduleerbare passagiersbank met twee plaatsen vooraan.


2 – De inklapbare centrale rugleuning fungeert als mobiel kantoor dankzij het richtbare schrijftablet. Ook kan er onder de zitting een opbergvak worden ondergebracht dat met een hangslot wordt vergrendeld.


3 – De buitenste plaats maakt nog meer nuttige ruimte vrij, die goed van pas komt om de meest kwetsbare voorwerpen te vervoeren. Zo stijgt het laadvolume van 3,3 naar 3,8 m3 in de maat ‘M’ en van 3,9 naar 4,4 m3 in de maat ‘XL’.

Citroën Berlingo Van GEOPTIMALISEERDE OPENINGEN

GEOPTIMALISEERDE OPENINGEN

Om het laden en lossen aanzienlijk te vergemakkelijken ongeacht de plaats waar de wagen geparkeerd staat, biedt Citroën Berlingo Van:


- een of twee zijdelingse schuifdeuren met een geoptimaliseerde laadopening van 675 millimeter en een hoogte van 1.072 millimeter.
- klapdeuren (40/60) met een openingshoek van 180°
- een geoptimaliseerde laadbreedte tussen de achterste wielkasten.

Citroën Berlingo Van EEN ERG GROOT LAADVOLUME

EEN ERG GROOT LAADVOLUME

Citroën Berlingo Van biedt een laadvolume tot 4,4 m3 en het nuttige laadvermogen schommelt tussen 650 en 1.000 kilogram. Tegen meerprijs wordt er een overbelastingsindicator aangeboden, die u informeert wanneer het toegelaten laadvermogen is overschreden.


Het Pack Laadzone vereenvoudigt uw dagelijkse leven met een extra krachtige led-verlichting, vier bijkomende bevestigingsringen en een bijkomende 12V-aansluiting

EEN CREDO: COMFORT AAN BOORD

Citroën Berlingo Van RIJCOMFORT

RIJCOMFORT VOOR NOG MEER SERENITEIT

Citroën Berlingo Van filtert alle oneffenheden in het wegdek in alle omstandigheden. Zijn optimale rijcomfort dankt hij aan zijn hoge rijhouding, zijn ophanging en zijn geluidsdemping. Zijn zittingen passen zich aan elke lichaamsbouw aan: ze zijn regelbaar in de hoogte en hebben een regelbare lendensteun en een individuele armsteun.

Ook plukt u dag na dag de vruchten van de handenvrije toegangs- en startfunctie, de elektrische parkeerrem en het head-up display in kleur, die deel uitmaken van de twintig rijhulpsystemen waarover u kunt beschikken.

Citroën Berlingo Van WERKCOMFORT

WERKCOMFORT: MOBIEL KANTOOR

De cabine van Citroën Berlingo Van werd ontworpen als een mobiel kantoor, zodat u gemakkelijk kunt werken op verplaatsing.


Zo kunt u een laptop opladen aan het 220V-stopcontact en hem opbergen in de TopBox.
Bijzonder handig is ook de draadloze smartphone-lader. Bovendien beschikt u ook over twee USB-aansluitingen en twee 12V-aansluitingen.


In de Extenso®-cabine* kunt u comfortabel werken dankzij het richtbare schrijftablet* dat bruikbaar wordt wanneer u de rugleuning van de centrale plaats neerklapt.

SURROUND REAR VISION

De Citroën Berlingo Van kan schermen met een onuitgegeven waaier aan technologieën voor het segment van de bedrijfsvoertuigen: Surround Rear Vision voor een ongeëvenaarde zichtbaarheid.

Een 5”-scherm in plaats van de binnenspiegel, die beelden van twee camera’s weergeeft (een in de voet van de buitenspiegel aan passagierszijde / een bovenaan de klapdeuren achteraan).

Drie mogelijke weergaven:

- een omgevingscamera achteraan: het scherm geeft langeafstandsbeelden van de zone recht achter het voertuig weer voor een beter overzicht van de omgeving tijdens het rijden.

- een omgevingscamera opzij: het scherm geeft beelden van de zone naast de passagierszijde weer om de dode hoek te beperken.

- visuele parkeerhulp – achteruitrijcamera – het scherm geeft beelden van de zone vlak achter de auto weer om parkeermanoeuvres te vergemakkelijken.

Citroën Berlingo Van SURROUND REAR VISION
Citroën Berlingo Van GECONNECTEERD NAVIGATIESYSTEEM

EEN GECONNECTEERD NAVIGATIESYSTEEM ZONDER UW BLIK VAN DE WEG AF TE WENDEN

Het geconnecteerde 3D-navigatiesysteem ‘Citroën Connect Nav’ beschikt over een spraakherkenning om de functies Navigatie, Telefoon en Media te bedienen zonder dat u uw blik van de weg moet afwenden. In combinatie met geconnecteerde diensten zoals TomTom Traffic om de bestuurder in real time te informeren over verkeersproblemen, kan het systeem ook informatie over brandstofprijzen, parkeerplaatsen en het weer geven.  

En met de Mirror Screen-functie kunt u optimaal genieten van de compatibele apps op uw smartphone, die zich rechtstreeks laten bedienen via de 8”-aanraaktablet.

Citroën Berlingo Van ONVERSTOORBARE TRACTIE

ONVERSTOORBARE TRACTIE

Grip Control met Hill Assist Descent laat Citroën Berlingo Van de trekkracht van zijn voorwielen aanpassen naargelang de ondergrond en een constante rijsnelheid aanhouden tijdens het afdalen van hellingen, ook als die zeer steil zijn. Voor meer efficiëntie biedt deze technologie – steeds in combinatie met het Werfpack – ook een 30 millimeter hogere bodemvrijheid, een beschermplaat onder de motor en grote wielen met een diameter van 690 millimeter en Mud&Snow-banden. (Voor bepaalde landen: evenals een volwaardig reservewiel).

19 RIJHULPSYSTEMEN


MOTOREN VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

Citroën Berlingo Van MOTOREN

Een nieuw en licht platform en efficiënte motoren voor een dynamisch rijgedrag, een hoogstaand rijcomfort en een geoptimaliseerde gebruikskost.

- Twee benzineversies: de PureTech 110 S&S MAN6, , PureTech 130 S&S EAT8

- Drie dieselversies: BlueHdi 75 MAN, BlueHDi 100 S&S MAN, BlueHdi 130 S&S MAN6 en EAT8

De allernieuwste generatie van de EAT8-achttrapsautomaat (‘Efficient Automatic Transmission’) met schakelpaddles aan het stuurwiel garandeert een tastbaar rijplezier over lange afstanden maar ook bij talloze dagelijkse trajecten.

OPTIMALISEER UW WAGENPARK MET CITROËN EN FREE2MOVE

Free2Move Lease biedt naast zijn formules van Verhuur op Lange Termijn (VLT) keuze uit tal van diensten die inspelen op uw specifieke behoeften.

Met de Free2Move CONNECT FLEET-software volgt u uw geconnecteerde wagenpark in real time op en vermindert u de kosten voor wagenparkbeheer.

Top