Verwijzing in seconden

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HERLADEN

eC4-Charging

Zowel thuis als op kantoor of tijdens een verplaatsing, er zijn overal laadoplossingen beschikbaar om in alle eenvoud van je Citroën te genieten.

picto-eclair

1. Het elektriciteitsnet

Het kan eenfasig zijn – zoals de meeste huisinstallaties - of driefasig. Voordat je een laadoplossing kiest, moet je nagaan welk type elektrische installatie je hebt.

Borne-de-recharge

2. Het laadstation

Een laadstation bepaalt het verdeelde vermogen en de oplaadtijd van je elektrische wagen of Plug-In Hybrid.

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar: standaard opladen met een huishoudelijk of versterkt stopcontact, versneld opladen met een laadstation van het type Wall box thuis of op het openbare netwerk, snel en supersnel opladen op het publieke netwerk en op de snelweg. Snellaadstations zijn niet compatibel met Plug-In Hybrids.

Cable-de-recharge

3. De laadkabel

De snelheid van het opladen is ook afhankelijk van het vermogen dat de kabel aankan.

Voor elke laadoplossing is er een kabel.

747x100-picto-cable-embarque

4. De boordlader

Zijn rol is om de wisselstroom die wordt geleverd door de stopcontacten en laadstations (met uitzondering van snellaadstations), om te zetten in gelijkstroom en zo de batterij te voeden. Zijn vermogen bepaalt ook de oplaadtijden.

Daarom kunnen er, afhankelijk van het voertuig, krachtigere boordladers als optie verkrijgbaar zijn om de laadtijden te optimaliseren.

747x100-Pictos-Batterie

5. De batterij

De herlaadtijd verhoogt in verhouding tot de capaciteit van de tractiebatterij.

Op onze 100% elektrische en hybridemodellen heeft de tractiebatterij een garantie van 8 jaar of 160.000 km voor minimaal 70% van haar laadcapaciteit*.

Onze batterijen voor elektrische voertuigen zijn geschikt om snel of supersnel te laden op het openbare netwerk.

* Voor Citroën Ami: 3 jaar of 40.000 km

EEN KABEL VOOR ELKE LAADOPLOSSING

Er bestaan verschillende soorten kabels om het laden van je voertuig te optimaliseren. Afhankelijk van het voertuig zijn deze kabels standaard, optioneel of als accessoire leverbaar.

                  

STANDAARD MODE 2-KABEL

Deze kabel kan tot 1,8 kW vermogen leveren aan uw wagen. Je gebruikt hem om te laden op een huishoudelijk stopcontact.

VERSTERKTE MODE 2-KABEL

Deze kabel kan je wagen tot 3,7 kW vermogen leveren. Hij wordt gebruikt om te laden op een versterkt stopcontact van het type Green up, waardoor de oplaadtijden aanzienlijk kunnen worden verkort in vergelijking met een standaard stopcontact.

EENFASIGE MODE 3-KABEL

Deze kabel kan je tot 7,4 kW vermogen leveren. Hij wordt gebruikt met een Wall box die thuis geïnstalleerd is of op een publiek laadstation. Thuisladen op een laadstation stelt je in staat om binnen 2 uur het rijbereik van een Plug-In Hybrid volledig terug te winnen. Voor een elektrisch voertuig duurt dat minder dan 1 nacht.
Om met een Plug-In Hybrid te genieten van de voordelen van dit type opladen, moet je voertuig uitgerust zijn met de boordlader van 7,4 kW (optioneel).

DRIEFASIGE MODE 3-KABEL

Deze kabel is specifiek voor elektrische voertuigen en kan tot 22 kW leveren. Hij is compatibel met zowel een enkelfasige (laadstation 7,4 kW) als driefasige (laadstation 11 kW) installatie thuis of op het werk. Hij is ideaal om regelmatig op te laden aan publieke laadstations. Op driefasige installaties zijn de oplaadtijden korter.
Om te genieten van de voordelen van dit type opladen, moet je voertuig uitgerust zijn met een boordlader van 11kW (optioneel).

PRIVAAT HERLADEN THUIS OF OP HET WERK

JE PLUG-IN HYBRID OPLADEN: DAT IS HEEL EENVOUDIG

Je kan je voertuig eenvoudig opladen op een klassiek huishoudelijk stopcontact met de kabel die standaard meegeleverd is. Denk er in dat geval zeker aan om je elektrische installatie na te laten kijken door een professional.

Wil je sneller opladen, kies dan voor een versterkt stopcontact of een Wall box. Beide hebben verschillende kenmerken:

  • Met de krachtigere Wall box kan je de oplaadtijd maximaal inkorten.
  • Het versterkte stopcontact is zuiniger maar laadt langzamer op dan de Wall box.

JE ELEKTRISCH VOERTUIG HERLADEN: EENVOUDIGE EN PRAKTISCHE OPLOSSINGEN

Er bestaan verschillende laadoplossingen om je woning of bedrijfssite mee uit te rusten. Ze moeten aangepast worden aan je herlaadbehoeftes en aan de kenmerken van je elektrische installatie.

Wall box 7,4 kW of 11 kW: het installeren van een Wall box laadstation is de ideale oplossing als je wil genieten van geoptimaliseerde laadtijden. Onze partners staan klaar om je te ondersteunen vanaf de audit tot en met de installatie. Met dit type installatie kan je genieten van overheidssteun.

Een versterkt huishoudelijk stopcontact: het Green'up-stopcontact. Het is voordelig qua installatie. Het is geschikt als je weinig rijdt en je kan in 1 nacht tot 60% bijladen.

Een klassiek stopcontact: deze eenvoudige aansluiting op een stopcontact is de laadoplossing voor Citroën AMI. Dit is niet aangeraden voor andere elektrische voertuigen omdat de oplaadtijden lang zijn (tot 30% bijladen in 1 nacht). Het kan evenwel worden gebruikt als een oplossing om af en toe te herladen. Denk er in dat geval wel aan om je elektrische installatie na te laten kijken door een professional.

De oplaadtijd van een elektrische auto is afhankelijk van de capaciteit van de batterij, van de boordlader en van het laadsysteem. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Aarzel niet onze laadtijdsimulatoren te gebruiken voor een meer nauwkeurige schatting.
eC4-Charging

Voor Citroën ë-C4 100% ëlectric zijn de indicatieve laadtijden:

  • Wall box 11 kW: 5u00
  • Wall box 7,4 kW: 7u30
  • Versterkt huishoudelijk stopcontact, type Green'up: 4,5 uur voor 100 km of 9 uur voor 100 km op een klassiek huishoudelijk stopcontact.
eSpaceTourer-Charging

Voor Citroën ë-SpaceTourer 100% ëlectric zijn de indicatieve laadtijden:

  • Wall box 11 kW: 5u00 à 7u40 in functie van de omvang van de batterij
  • Wall box 7,4 kW: 7u30 à 11u20 in functie van de omvang van de batterij
  • Versterkt huishoudelijk stopcontact, type Green'up: tot 60% lading in 1 nacht.

OPLAADTIJD

Simuleer de oplaadtijden van hybride en 100% elektrische Citroën-voertuigen in functie van de verschillende beschikbare oplaadmodi.

ZeBorne-AtHome


INSTALLATIE VAN EEN LAADOPLOSSING


Citroën heeft ZEborne als partner gekozen om je te begeleiden bij de installatie van je laadstation in een eengezinswoning en/of in een bedrijf, en dit omwille van zijn expertise en zijn netwerk van gecertificeerde technici in heel het land.

VIND MAKKELIJK EEN LAADSTATION IN DE STRAAT

LOKALISEER EEN LAADSTATION EN ONTGRENDEL HET, SLUIT JE WAGEN AAN EN START DE LAADBEURT, ZO EENVOUDIG IS HET.

eBerlingo-Van-Public-Charge

Er zijn meer dan 300.000 publieke laadpunten beschikbaar in Europa en het netwerk blijft groeien, met laadpunten die strategisch gelegen zijn in de buurt van je dagelijkse activiteiten, parkeergarages, stadscentra, winkelcentra, supermarkten, langs autosnelwegen, tankstations, enz. De toegang tot deze laadpunten vereist gewoonlijk een badge of een specifieke app voor de toegang en de betaling. Het is niet mogelijk om ter plaatse te betalen met een kaart of contant.

Vind gemakkelijk de laadstations die compatibel zijn met je wagen en laat je ernaartoe leiden dankzij Charge My Car op de Free2Move-app. Charge My Car laat je toe om in alle eenvoud de laadstations te ontgrendelen en je herlaadbeurten te betalen.

Om de openbare laadstations van het type Wall box te kunnen gebruiken, moet je een compatibele kabel aanschaffen, verkrijgbaar als accessoire in het Citroën-net.

EEN UITGEBREID NETWERK VAN SNELLAADSTATIONS OP DE AUTOSNELWEGEN

EEN PAUZE, EEN KOFFIETJE EN JE HEBT 80% RIJBEREIK GERECUPEREERD.

eSpaceTourer-Highway

Het netwerk van supersnelle laadstations langs de autosnelwegen is in volle expansie.

Met Charge My Car* plan je in alle rust je lange trajecten: de tool maakt een routevoorstel en berekent je totale reistijd inclusief stops om te herladen.

Snellaadstations vanaf 50 kW zijn uitgerust met een eigen kabel, deze zijn niet compatibel met Plug-In Hybrid voertuigen. Ze maken het mogelijk om in ongeveer 30 minuten 80% rijbereik te recupereren op onze 100% elektrische wagens.

Beschikbaar via de app Free2Move.

LOKALISEER COMPATIBELE LAADSTATIONS

Waar je ook bent, vind laadstations die compatibel zijn met je voertuig

 

Top